1e Team hard onderuit tegen HIJS

08/03/2017

In een voor een dinsdagavond behoorlijk goed gevulde Uithof in een helaas weinig verheffend duel ging het 1e team van Amstel Tijgers hard onderuit tegen HIJS Hokij. Een aantal mooie individuele- en team acties mocht niet baten tegen een gedisciplineerd en redelijk strak spelend HIJS. Amsterdam ontbrak het aan regie tegen de sterke tegenstander. Los van veel inzet en ook zeker vechtlust vielen gebrek aan communicatie tussen offence en defence, slordigheden en onnodige straffen op, het had er de schijn van dat er geen duidelijk concept was om Den Haag onder controle te houden. De thuis ploeg heeft daar goed van geprofiteerd en Amsterdam met een vernederend 9-3 naar huis gestuurd. Jammer maar helaas.

Dat wat betreft deze voor Amsterdam laatste wedstrijd van het eerste team in de play-offs.

Toch kunnen we terugkijken op een geslaagd en verrassend seizoen. Een seizoen ook met helaas veel tegenslag, blessures en ziekte.
Het team heeft uiteindelijk het publiek op een aantal fantastische wedstrijden getrakteerd en, na de winterstop, toen de meeste geblesseerden weer konden aantreden een serieuze come-back gemaakt en zich met verve de play-offs in gespeeld. Daarbij hebben een aantal jonge spelers ook mogen ruiken aan het op dit moment in Nederland hoogste niveau en hebben de al langer actieve spelers laten zien hoe vreselijk waardevol zij voor het Amsterdamse ijshockey zijn.
Mannen en jongens bedankt! We hopen jullie volgend seizoen weer in Amsterdamse kleuren actief te zien in de competitie.

Veel dank ook aan onze sponsoren: TrainMore, AKAR Afdichtingen, Saxo Bank, Van Oosten Advocaten, Restaurant Bloem op IJburg en Huisartsen Praktijk Amsterdam West die er allen aan bijgedragen hebben dit seizoen mogelijk te maken.
Uiteraard en op de eerste plaats ook zeer veel dank voor de bijdrage van al die vrijwilligers die met hun tomeloze inzet de wedstrijden begeleid en mogelijk gemaakt hebben met daarbij in het bijzonder te vermelden Alard Kwist voor het organiseren van de thuiswedstrijden en natuurlijk vrijwilliger van het jaar Adri den Houdijker voor het registreren en van commentaar voorzien van de wedstrijden en het verlenen van hulp waar nodig. Allen dank!

De nog in de play-offs spelende teams U12 Zwart, U14 Zwart, U17 en Cool Mokum wensen we heel veel sterkte bij de komende wedstrijden en hopelijk zien wij hen aantreden in Eindhoven.