Amstel Tijgers genomineerd voor De Amsterdamse Pluim 2017

24/10/2017

 

 

 

 

 

 

 

 

De Amsterdamse Pluim is een prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan een sportorganisatie of sportvereniging in Amsterdam die aanbod hebben voor mensen met een beperking.
De projectgroep zorgt dat er veel diverse doelgroepen worden aangesproken bij de nominatie van de verenigingen.
Je kunt hierbij denken aan activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking, maar ook voor de visueel beperkte doelgroep of de verstandelijk beperkte doelgroep.
Elk jaar worden door de poule van vrijwilligers acht activiteiten bezocht en beoordeeld.
De top 3 maakt uiteindelijk grote kans om op het Topsportgala van Amsterdam de Pluim in ontvangst te nemen.

Op 25 september is de projectgroep bij onze para ijshockey vereniging geweest en hebben zelfs meegedaan op het ijs om deze mooie tak van sport te ontdekken.


 

 

 

 

 

 

 

Wat is Para Ice Hockey?
Para Ice Hockey is een unieke, spectaculaire, snelle en aantrekkelijke sport die van recreatief tot Para-olympisch niveau gespeeld kan worden. Het is een stoere sport waarbij je fysiek in aanraking kunt komen met je tegenstander. Para Ice Hockey lijkt qua spel op ijshockey, maar wordt gespeeld op een speciaal ijssleetje (de ‘sledge’) en niet op schaatsen. Je beweegt je voort met prikstokken in je handen, die ook worden gebruikt om de puck mee te spelen. Omdat je op een slee vast zit, je voortbeweegt en schiet met de prikstokken, moet je voor Para Ice Hockey over een redelijke bovenarmfunctie beschikken.

Nu is vorige week bekend geworden dat Amstel Tijgers 1 van de 3 genomineerden is voor de Amsterdamse Pluim. Voor meer informatie KLIK HIER
Deze publieksprijs zal uitgereikt worden tijdens het grote Topsportgala in december!
Zodra er bekend is waar gestemd kan worden zullen wij dit kenbaar maken.
Wij hebben uw stem dan hard nodig!