Amstel Tijgers U16 zwart verliest nipt van HIJS Hokij Den Haag

07/10/2017

De eerste wedstrijden voor de beker van 2017/2018 worden in het weekend van 1 oktober gespeeld. Onze U16 moest gelijk tegen een pittige tegenstander beginnen.
Met goede moed en veel zin werd de wedstrijd aangevangen op het thuishonk van HIJS, de Uithof.
Amstel Tijgers heeft veel puck bezit maar kan dit niet verzilveren met een doelpunt. In de 19e minuut krijgt Zeba een straf wat resulteert in het eerste doelpunt voor HIJS.
Wij blijven veel meer puck bezit houden maar de afronding blijft uit.

Zo beginnen we aan de 2e periode waarin Amsterdam weer het heft in handen neemt en aanvallend speelt.
HIJS Hokij kan door het aanvallende spel lekker counteren wat resulteert in een scrimmage voor het goal van onze goed keepende Britt welke niet gestopt kan worden (2-0).
Het wordt zelfs nog erger want met een mooi afstandsschot vanaf de blauwe lijn, waar is de voor check  boys?, wordt het zelfs 3-0 voor HIJS Hokij.
De passes komen niet goed aan en er wordt veel alleen op het goal van de goed keepende goalie van HIJS Hokij afgereden.
Na ruim 13 minuten in de 2e periode gaan de Amstel Tijgers meer naar elkaar passen wat resulteert in een mooie actie, van een hard werkende Nijs, die een pass geeft aan Billie die scoort en de gehate 0 van het bord haalt (3-1).
Binnen 3 minuten verschalkt, na een mooie actie, Nijs de goalie van HIJS Hokij (3-2). HIJS Hokij gaat fysieker spelen wat resulteert in een klein handgemeen tussen de verdediger van HIJS en Gleb. Met deze spannende tussenstand gaan we de (thee) pauze in.

Amstel Tijgers komt gemotiveerd het ijs op en verschalkt de puck van een forward van HIJS. Binnen 5 minuten staat de stand door een doelpunt van Nijs, met een assist van Sam, 3-3.
Een spannende periode breekt aan waar om elke centimeter van het ijs wordt gevochten. Het aanvallende spel en het soms wat te laat terugkomen van de forwards resulteert 9 minuten voor het einde van de wedstrijd in de 4-3 voor HIJS Hokij. Om toch nog 1 punt te forceren wordt de laatste minuten zonder goalie gespeeld. Jammer genoeg wordt deze man meer situatie niet uitgebuit.
Ondanks meer dan 75% puckbezit heeft het team dit niet om kunnen zetten in een winst, terwijl de mogelijkheden vandaag toch echt aanwezig waren. Jammer jongens. Op naar de 2e wedstrijd voor de beker. Deze spelen we op 8 oktober om 19.15 uur thuis tegen Heerenveen. Let’s go, Tigers!