Covid-19 / Corona regels

Vanaf 1december a.s. is het gebruik van een mondkapje in de ijshal voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder verplicht.
Een mondkapje moet neus, mond en kin bedekken. Een spatscherm, sjaal of bandana mag niet als alternatief voor een mondkapje worden gebruikt.
Tijdens het sporten zelf is het gebruik van een mondkapje niet verplicht. Zodra het sporten is afgerond moet het mondkapje worden opgezet.
NB. De Rijksoverheid heeft aangegeven dat degene die de regel niet naleeft, een boete van 95 euro riskeert.
Nb. Voor het sporten buiten geldt geen mondkapjesplicht.

Het sportprotocol voor de ijshal is aangepast naar aanleiding van de gestelde maatregelen door het kabinet vanaf 19 november 00.00 uur. 

As of December 1:
Face covering  coach, trainer, volunteers, team managers, players 13 years and older and parents:
Off ice, in the bench, at the benches, in the lockers (which we are now not allowed to use)the use of a face covering is mandatory the fine is €95,00

Trainingen bij positieve Corona test / practice when tested positive for Covid19

 Wanneer een speler positief getest is op Covid 19 na zijn laatste training zal het team waarmee hij op het ijs geweest is niet trainen voor een periode van 10 dagen vanaf de afgenomen positieve test.
 Gezien de huidige lockdown en de ernst van de Covid 19 verspreiding ziet het bestuur op dit moment geen reden deze regelgeving te versoepelen.
 When a player is tested positive for Covid19 shortly after his last practice the team he has been on the ice with shall not practice for 10 days counting from the positive test.
 Due to the lockdown and seriousness of the Covid 19 spread we as a board currently see no reason to alleviate this rule.

Covid-19 maatregelingen in de Jaap-Eden hal & Amsterdam Tijgers (version 3) English text way down below after all the Dutch.

 

Als ijshockeyclub Amsterdam Tijgers en, in samenwerking met Jaap Eden, nemen we Covid-19 voorzorgsmaatregelen om een veilige sportomgeving te garanderen en de kansen voor ons om de oorzaak van een nieuwe uitbraak te zijn te verkleinen. Alle regels van het RIVM, onze overheid, onze stad, Jaap Eden en ook het NOC * NSF zijn op ons van toepassing. De maatregelen zullen van invloed zijn op hoe we dit seizoen sporten of kijken naar sport. Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat veiligheid onze eerste prioriteit moet zijn en dat we de steun van de hele organisatie nodig hebben om elk risico voor het seizoen te vermijden. We willen jullie er ook allemaal aan herinneren dat de Covid-19-maatregelen voortdurend veranderen en dat dit kan leiden tot verschillende maatregelen op elk moment tijdens het seizoen.

Het blijft voor ons allemaal van belang deze regels te volgen, we willen tenslotte het hele seizoen blijven schaatsen.

De door de rijksoverheid op 29 september gepubliceerde regelgeving is leidend. Er is dus geen toegang voor ouders bij trainingen en wedstrijden tenzij bij uitwedstrijden de ouder als chauffeur kinderen tot en met 17 jaar gebracht heeft. Wellicht vervelend maar er kan gesport worden.

 

Jullie medewerking en begrip worden zeer op prijs gesteld.

Definitie van gezondheidsklachten in het licht van Corona

 • neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling verlies van reuk en smaak (zonder neusverstopping) of een van deze.

 

Entree pas voor ouders of begeleiders:

/Entrance ticket for parents or accompaniment:

Jaap Eden ouders/begeleiders Jaap

Entree voor chauffeurs bezoekende partij met kinderen t/m maximaal 17 jaar oud, Jaap Eden chauffeurs / begeleiders

 

 

 

Jaap Eden Corona regels ; Jaap Eden Corona rules(Dutch only)

De basis regels

 • Voel je je ziek met (zelfs milde) gezondheidsklachten gerelateerd aan Corona: het is belangrijk dat je thuis blijft en een officiële Covid-19 test regelt
 • Houd sociale afstand 1,5m:
 • a) als je ouder bent dan 12jr en jonger dan 18jr: 1,5m tot anderen van 18jr en ouder
 • b) als je 18jr of ouder bent: 1,5m tot anderen ouder dan 12jr
 • Geen hand schudden
 • Was uw handen vaak
 • Werk waar mogelijk vanuit huis
 • Vermijd drukke gebieden
 • Als u in de buurt was met iemand met gezondheidsklachten, blijf dan thuis (gedurende ten minste 24 uur nadat alle getroffenen vrij zijn van gezondheidsklachten)
 • Als u in de buurt was met iemand met Covid-19: blijf dan thuis, ga in quarantaine en regel een officiële Covid-19 test bij klachten (& informeer je coach/team manager). De GGD zal instructie geven hoelang de quarantaine moet duren; dit is meestal tot 10 dagen na de laatste symptomen van degene die ‘ziek’ was
 • Heb je zelf Corona? Ga in zelf isolatie. Indien geen klachten, dan adviseert RIVM 72 uur zelf isolatie. Informeer je coach/team manager
 • Heb je zelf Corona en klachten? Ga in zelf isolatie. Indien je 24 uur geen klachten hebt (en dat is tenminste 7 dagen na het begin of 14 dagen na het begin bij een verminderde weerstand) mag je weer uit zelfisolatie. Informeer je coach/team manager
 • Nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes

Logo Rijksoverheid - Naar de homepage van Rijksoverheid.nl

Veelgestelde vragen over het coronavirus en sport

Op deze pagina leest u meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of aanwezig te zijn bij een sportevenement.

De pagina is ingedeeld in 6 delen:

 • spelregels voor sport in het kort;
 • wedstrijden en toernooien en toeschouwers;
 • sportkantines;
 • binnen en buiten sporten;
 • zwemmen;
 • organisaties en medewerkers;
 • sportevenementen en -activiteiten;

Spelregels voor sport in het kort

In het kort de spelregels voor het sporten:

 • Binnen- en buitensport is toegestaan.
 • Iedereen houdt 1,5 meter afstand. Is dat onmogelijk is voor een normaal spelverloop? Dan mag u de 1,5 meter meter tijdelijk loslaten.
 • Voor en na het sporten houdt u wél 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook in de kleedkamers.
 • Kleedruimtes, douches en toiletten mogen gebruikt worden.
 • Er vindt een gezondheidscheck plaats voor de start van een training of wedstrijd.
 • Sinds 29 september 2020 is publiek niet toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt voor 4 weken en zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden.
 • Sinds 29 september zijn sportkantines tijdelijk dicht.

Wedstrijden en toernooien en toeschouwers

Zijn wedstrijden en toernooien toegestaan?

Wedstrijden, toernooien en evenementen zijn toegestaan, zowel binnen als buiten. Sinds 29 september 2020 mag daar geen publiek meer bij zijn.

Geldt het verbod op toeschouwers bij zowel amateurwedstrijden als profsportwedstijden?

Ja. Het verbod op toeschouwers geldt voor alle sportwedstrijden.

Waarom is publiek niet meer toegestaan?

De besmettingscijfers zijn zo zorgwekkend dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek.

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?

Nee. Dat mag sinds 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor de sport?

Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt wel de maximale grootte van een gezelschap van 4 personen voor sporters wel.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen na het sporten voor ook voor jongeren?

De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.

Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?

Nee. Sport is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de wedstrijd geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat u na de wedstrijd de ruimte waar u sport zo snel mogelijk verlaat.

Kunnen wedstrijden en competities nu nog wel doorgaan?

Het is aan de sportsector om te bepalen welke consequenties de maatregelen hebben voor het doorgaan van wedstrijden en competities.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?

Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

Mogen journalisten en technici voor beeldregistratie aanwezig zijn bij wedstrijden?

Ja. Journalisten en technici voor beeldregistratie mogen aanwezig zijn. Zij moeten wel voldoen aan de maximale samenkomst- en gezelschapsgroottes en overige maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

Ik rijd mijn kind naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?

Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?

Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Ik heb mij ingeschreven om aan een sportevenement deel te nemen. Kan ik mijn geld terugkrijgen als dat niet door kan gaan?

Neem contact op met de organisator. Vaak staat hierover iets in de algemene voorwaarden. In de algemene voorwaarden mag niet staan dat u helemaal geen recht op geld terug zou hebben.

Mogen kinderen die geen lid zijn van een club ook op de sportaccommodaties sporten?

Ja, kinderen en jongeren moeten zoveel mogelijk de kans krijgen om mee te doen. Ook als ze geen lid zijn van een vereniging. NOC*NSF en de sportbonden geven aan hoe kinderen veilig op sportaccommodaties kunnen sporten. Bekijk het Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd op de website van NOC*NSF.

Door het coronavirus ben ik (een groot deel van) mijn inkomsten verloren en kan ik de sportcontributie van mijn kinderen niet meer betalen. Kan ik hier financiële ondersteuning voor aanvragen?

Ja, dat is mogelijk. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar die om financiële redenen niet kunnen sporten of geen lessen kunnen volgen bij bijvoorbeeld een theaterclub, dansschool of muziekschool. Ga voor meer informatie naar de ouderpagina van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Sportkantines

Gelden er extra maatregelen voor sportkantines?

Ja, sportkantines zijn gesloten sinds 29 september 2020.

Waarom moeten sportkantines sluiten en andere horeca niet?

Het doel is om sport door te laten gaan, maar te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen. Daarom is de keuze gemaakt om de sporthoreca te sluiten. Zo kan de sport zo lang mogelijk doorgaan.

Gelden de maatregelen voor sportkantines ook voor de horeca bij commerciële sportaanbieders?

Ja. Het doel van de maatregel is om groepsvorming na het sporten te voorkomen. Daarom sluit ook de horeca bij commerciële sportaanbieders. Dit geldt voor alle horeca die op of in een sportgelegenheid ligt.

Binnen en buiten sporten

Is het weer toegestaan om zowel binnen als buiten te sporten?

Normaal spelcontact is toegestaan voor alle leeftijden. Voor en na het sporten geldt voor volwassenen: houd 1,5 meter afstand.

RIVM heeft een generiek kader coronamaatregelen opgesteld. Het kader geeft adviezen hoe ondernemingen en organisaties zich kunnen houden aan de Nederlandse maatregelen vanuit de Rijksoverheid.

Is het de bedoeling dat sportaccommodaties hun terrein ook openstellen voor mensen die geen lid zijn van de club?

Het kabinet heeft opgeroepen om ook mensen te ontvangen die geen lid zijn. Het verschilt per sportaanbieder of dit ook mogelijk is. Meld u bij de sportaanbieder om te zien welke mogelijkheden er voor u zijn. NOC*NSF en de sportbonden laten via hun websites weten  hoe het sporten op een veilige manier kan. Bekijk het Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd op de website van NOC*NSF.

Kan het virus doorgegeven worden via zweet?

Het virus wordt niet via zweet doorgegeven. Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht.

Wordt het virus doorgegeven als ik dezelfde sporttoestellen als een rekstok of bank gebruik?

De kans dat u besmet raakt doordat u een sporttoestel en sportattributen aanraakt, is heel klein, maar niet uitgesloten. Wel neemt het aantal virusdeeltjes heel snel af buiten het lichaam. Desinfecteer sportmaterialen en was regelmatig uw handen wassen. Een oppervlak dat mogelijk besmet is, kunt u schoonmaken met een gewoon schoonmaakmiddel.

Hoe lang het virus op sportmiddelen overleeft, hangt af van het materiaal, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Zo overleeft het virus in het algemeen beter op harde en gladde materialen zoals plastic, metaal en glas. En minder goed op poreuze oppervlakken zoals papier en karton.

Kan ik contributie of lesgeld terugvragen van mijn vereniging of fitnessclub of andere sportaanbieder?

Dat ligt aan de afspraken die u met uw vereniging of club heeft. Informeer daarom bij uw sportaanbieder welke afspraken er zijn rondom de contributie of het abonnementsgeld.

Wanneer mag tijdens het sporten nou precies de 1,5 meter losgelaten worden?

In principe geldt de 1,5 meter afstand ook voor volwassen sporters. Alleen wanneer dit de normale sportbeoefening in de weg staat, kan tijdelijk de 1,5 meter afstand losgelaten worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor sporten als judo, maar ook voor voetbal of hockey. Voor sporten waarvoor de 1,5 meter afstand geen belemmering is, blijft de maatregel van kracht. Dit geldt ook voor alle activiteiten buiten het normale spelcontact om, zoals de warming-up en de teambespreking.

Zwemmen

Kan ik de zwemlocatie voor natuurwater in mijn omgeving bezoeken?

Zwemlocaties in de natuur, zoals recreatieplassen en meertjes zijn sinds 1 mei geopend. U mag er gebruik van maken als u rekening houdt met de volgende spelregels:

 • Vermijd drukte.
 • Houd 1,5 meter afstand, ook in het water. Geef elkaar de ruimte.
 • Betaal contactloos, dus niet met contant geld.
 • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten heeft, ook als het maar lichte klachten zijn.
 • Volg de aanwijzingen op van personeel en toezichthouders.

Kan ik weer naar het zwembad om vrij te zwemmen of voor zwemles?

Ja, zowel binnen- als buitenzwembaden zijn geopend. Zwembaden zullen extra maatregelen nemen om alle hygiënemaatregelen van het RIVM goed na te leven en het virus geen kans te geven binnen het complex. Bovendien dienen bezoekers de 1,5 meter in afstand in acht te nemen in en uit het water. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 afstand te houden in en uit het water.

 

 

 

 Regels voor de ouders/verzorgers

 • De bovenstaande geldende basisregels
 • De hierboven genoemde regels voor ijshockey
 • Breng uw kind niet naar de ijsbaan als uw kind of een van uw familie thuis gezondheidsklachten heeft
 • U mag niet blijven om naar de training te kijken, tenzij uw kind 12 jaar of jonger is (dit kaartje is via de site van Jaap Eden te verkrijgen. Houd je aan de route-instructies en neem ook plaats op de tribune aan dezelfde kant)
 • Houdt u zich aan de route-instructies van Jaap Eden
 • Volg de instructies van de trainer / coach, bestuur van Amsterdam Tijgers en staf van Jaap Eden
 • Zorg voor een zo kort mogelijke breng- en ophaaltijd
 • Kom niet eerder dan 10-15 minuten voor aanvang van de training opdagen
 • Maak thuis alle materialen grondig schoon
 • Informeer de coach/ team manager als uw kind Corona heeft. Dit mag ook de Corona verantwoordelijke in het Bestuur zijn. Privacy telt in deze!

 De ijshockey ‘Corona’ regels 

 • De bovenstaande geldende basisregels
 • Krijg je tijdens de training (zelfs milde) gezondheidsklachten, ga dan naar huis
 • Kom alleen naar Amsterdam Tijgers als je een training of een wedstrijd heeft
 • Vermijd openbaar vervoer, ga lopend / fietsend (liefst geen auto samen delen; en dan alleen als iedereen in de auto een mondkapje draagt)
 • In bijna volledige uitrusting op de ijsbaan verschijnen (NB er zijn geen kleedkamers beschikbaar om gebruik van te maken bij de trainingen en wedstrijden; alleen voor U19 en het 1st team)
 • Douche thuis; gebruik toilet thuis voor vertrek naar de ijsbaan (NB er kan niet gedoucht worden na de training en na een wedstrijd)
 • Kom niet eerder dan 10-15 minuten voor de training opdagen; verzamel op de daarvoor bestemde plek (zie de bijlage van Jaap Eden met de routes en de kant van de ijsbaan waar je je verder kan omkleden). De pas geeft 30 minuten van tevoren toegang
 • Was je handen voor en na je bezoek aan de ijsbaan
 • Geen handen schudden
 • Volg de instructies van de trainer / coach, Amsterdam Tijgers bestuur en staf van Jaap Eden
 • Blijf als team samen, zeker als er meer teams in het gebouw aanwezig zijn.
 • Volg de route-instructies van Jaap Eden. Blijf ook aan de kant waarop je bent ingedeeld
 • Gebruik je eigen trainingsmateriaal
 • Deel je drinkfles en handdoeken niet met anderen
 • Na de training verlaat je Jaap Eden en ga je zo snel mogelijk naar huis

Route-instructie van Jaap Eden

 • Op het bord in de hal (ook te vinden op onze site) staat op welk uur aan de linker- of rechterkant van het ijs verder omgekleed kan werden
 • Tijdens de trainingen kan er geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers (tenzij 1st team en U19) en kan er niet gedoucht worden
 • Voor links: ga na de ingang in de hal links af en gebruik de banken aan de linker lange kant van het ijs
 • Voor rechts: ga na de ingang inde hal rechts af, achter langs de kleedkamers en kom in de midden bij het ijs uit. Gebruik de banken aan de rechter lange kant van het ijs
 • 1ste team en U-19; ga na de ingang meteen naar boven om achterin weer naar beneden naar de kleedkamer te gaan
 • Op de dagen dat U-19 op Links staat, graag dan op Links aankleden (indien kleding in de 1ste kleedkamer, dan graag via route Links naar de kleedkamer)
 • Voor links: WC’s links zijn de gebruiken (en fontein om waterfles te vullen)
 • Voor rechts: WC’s in de kleedkamers zijn te gebruiken (en fontein om waterfles te vullen)
 • Kijkende ouders van kinderen-onder-12 jaar: ook voor u geldt de Links/Rechts instructie (ook op de tribune)
 • Rechts: Kleedkamers voor de vrouwen zijn kleedkamer 1 + 2
 • Links: Kleedkamer voor de vrouwen zijn links helemaal achterin onder de achterste tribune in de gang
 • Para: Kleedkamer 4. Eerder toegang via de pas is geregeld; idem dat de nooddeur open kan en dat jullie het ijs op kunnen via de linker kopse kant.

Chauffeurs van de bezoekende partij kunnen via Jaap Eden een kaartje krijgen en via de hoofdingang de hal in. Alle bezoekers en supporters moeten geregistreerd zijn.  Chauffeurs alleen toegang bij jeugd t/m 17 jaar!!!

Voor de spelers van de bezoekende club hebben wij 2 kleedkamers met douche. (3 en 4)

 

Toegang

Zonder kaart geen toegang tot de ijsbaan. De kaart geeft toegang tot 30 minuten voor de training, tot 10 minuten na start.

Voor de leden van ons Para-team zijn ruimere tijden ingeregeld.

Alle leden hebben een pas, ook onze vaste vrijwilligers (coaches, trainers, team managers, TC leden, Bestuur, etc).

In overleg met Jaap Eden wordt de toegang voor de wedstrijden met een pas op 1 uur voor aanvang gezet (voor het 1ste team op 2 uur).

Pas kwijt: een nieuwe pas is via de site van Jaap Eden aan te vragen (dit kost geld). Zoek naar Duplicaat pas.

Nieuwe leden krijgen na inschrijving een pas.

 

Voor proefles bij de school of bij een van de teams (alleen mogelijk na interne afstemming), graag aanmelding via secretariaat@amsteltijgers.nl (voor de teams) of ijshockeyschool@amsteltijgers.nl.

Regels voor de coaches/trainers/team managers

 • De bovenstaande geldende basisregels
 • De hierboven genoemde regels
 • Spelers tot 12 jaar en een trainer / coach (indien volwassen) hoeven de afstand van 1,5 meter niet aan te houden
 • Spelers van 13 tot 18 jaar hoeven de afstand van 1,5 meter niet aan te houden, maar moeten wel 1,5 meter afstand houden tot de trainer / coach (18 jaar en ouder)
 • Spelers en coaches / trainers van 18 jaar en ouder moeten waar mogelijk de afstand van 1,5 meter houden
 • Als er een teamwissel is tussen 2 trainingen, zorg ervoor dat één team als eerste het ijs verlaat (1,5 meter afstand tussen de spelers vanaf 18 jaar). Het andere team wacht op afstand
 • Straf een speler niet als hij thuis blijft ivm Corona
 • Moedig aan om voor en na de training handen te wassen
 • Maximale spelers op het ijs is 30
 • Je mag spelers wegsturen als ze gezondheidssymptomen / klachten hebben
 • Je mag spelers en ouders wegsturen als ze de Covid-19 regels niet volgen, maar geef ajb eerst een uitleg met het waarom
 • Indien een speler je informeert dat hij/zij Corona heeft of iemand in zijn/haar thuissituatie, hou de privacy in acht. Informeer wel de Corona verantwoordelijke in het Bestuur over de situatie. De naam van de schaatser met Corona wordt alleen gedeeld met degene de Corona verantwoordelijke in het Bestuur (verder niet)

SkatingBetty / Toon

Toon zal vanwege de Corona-regels niet aanwezig zijn in de ijshal. Je kan hem mailen/bellen -tijdens kantooruren- om een afspraak met hem te maken in zijn winkel in Badhoevedorp (Lorentzplein 42).

info@skatingbetty.nl

 

Regels bij wedstrijden

 • In overleg met Jaap Eden wordt de toegang voor de wedstrijden met een pas op 1 uur voor aanvang gezet (voor het 1ste team op 2 uur)
 • De officials-buiten-het-ijs (in de bench) dragen een mondkapje
 • Maak de bank, strafbanken, deurgrepen na de wedstrijd schoon
 • Voor de scheidsrechter: kom opdagen in uniform; gebruik je eigen handdoek / fles; hou afstand; informeer de bench met signalen (ipv door de opening alles met luide stem door te geven)
 • Van ijshockeynederland.nl :
 • De regel is dat personen 18 jaar en ouder anderhalve meter afstand moeten houden. Maar voor de sportsector is een uitzondering gemaakt om in de sport en spelsituaties waar dit niet mogelijk is de anderhalve meter afstand tijdelijk/zo kort mogelijk los te laten. Voor ijshockey geldt dat ook de spelersbank en strafbank onderdeel zijn van het speelveld. Derhalve mag ook op de spelersbank en de strafbank de 1,5 meter afstand los worden gelaten. Het advies is om: in de bank met minimaal aantal begeleiding en coaches aanwezig te zijn, dat begeleiding en coaches mondkapjes dragen en dat begeleiding en coaches 1,5 meter afstand bewaren van spelers (dit kan bijvoorbeeld door verhoging en verbreding in de spelersbank). In de strafbank dienen spelers en strafbank official zo veel mogelijk 1,5 meter afstand te bewaren.
 • aanvullende regels over Covid-19 voor de scheidsrechters. Deze hebben we op onze site geplaatst

Voor de Covid-19 regels verwijzen we ook naar ijshockeynederland.nl. Zie ook onze eigen site en die van Jaap Eden (jaapeden.nl).

Wedstrijden 1e team
We realiseren ons dat jullie Tijgers graag de wedstrijden van ons 1e team willen zien. We zijn aan veel beperkingen gebonden om publiek bij een wedstrijd te hebben. We hebben de seizoenskaarten verkocht om ervoor te zorgen dat ons 1ste team dit seizoen kan spelen (vanuit een budgetperspectief). De tickets zorgen ervoor dat de club geen extra kosten hoeft te maken voor ons 1e team. Deze kosten worden betaald door spelers (contributies), sponsors en seizoenskaarthouders. Ze kochten deze tickets onder de voorwaarde dat als er helemaal geen wedstrijden zijn, ze geen terugbetaling van hun abonnementskosten gaan krijgen (ze worden in wezen sponsor). Uiteraard hopen en verwachten we met alle maatregelen dat sommige bezoekers de thuiswedstrijden van ons 1e team mogen zien en zullen we je op de hoogte houden van de mogelijkheid om 1e teamwedstrijden te zien.

 

Supporters van de bezoekende partij kunnen via Ticketpoint een kaartje kopen en via de hoofdingang de hal in. Alle bezoekers en supporters moeten geregistreerd zijn.

Voor de spelers van de bezoekende club hebben wij 2 kleedkamers met douche (4 + 5).

 

Kleedkamers wedstrijden van niet-zijnde het 1ste team

We zijn nog in overleg met Jaap Eden hoe dit te organiseren.

Mogelijk dat we de bezoekende partij een kleedkamer aanbieden (en dus niet aan onze eigen spelers!). We willen voorkomen dat komende en vertrekkende schaatsers elkaar passeren in de hal. Gezien het feit dat de kleedkamers aan één kant zijn, is dit een uitdaging.

 

Publiek bij wedstrijden andere teams

Alle bezoekers en supporters moeten geregistreerd zijn.

We zijn in overleg met Jaap Eden hoe dit te organiseren. Wordt vervolgd.

Blijf gezond, houd je aan de regels (safe our season)! Plezier met ijshockey.

 

Vriendelijke groet,

Bestuur Amsterdam Tigers

Dear Tigers and parents/guardians,

 

Covid-19 measures at the Jaap-Eden hal & Amsterdam Tigers
As the Amsterdam Tigers ice hockey club and, in conjunction with Jaap Eden, we are taking Covid-19 precautions to ensure a safe sporting environment and to reduce the opportunities for us to be the cause of a further outbreak. All the rules set out by RIVM, our government, our city, Jaap Eden and also the NOC*NSF are applicable to us. These measures will have an impact on how we play or watch sport this season. I think we all agree that safety should be our number one priority and we need the whole organizations support to avoid any risk to the season.  We would also like to remind you all that the Covid-19 measures are constantly changing and this can lead to different measures at any time before or during the season.

It is for all of us important to follow these rules. We all want to have our season.

 

Your co-operation and understanding will be very much appreciated.

 

Definition of  health complaints:

 • Nasal cold, stuffiness, coughing, fever, loosing taste and smell (without having a nasal cold), any -even mild- health complaints, or one of these.

 The base rules are:

 • Do you feel sick with any (even mild) health complaints: it is important that you stay at home and arrange an official Covid-19 test
 • Keep social distance, 1,5 meter:
 • a) if you are older than 12 yers and younger than 18 hrs: 1,5 meter distance to those who are 18 yrs and older
 • b) if you are 18 yrs or older: 1,5 meter to all older than 12 years
 • No hand shaking
 • Wash your hands often
 • Work from home whenever possible
 • Avoid busy areas
 • If you were around with someone with any health complaints then stay at home (for at least 24 hours after all affected are free of any health complaints)
 • If you were around with someone with Covid-19, stay at home and arrange an official Covid-19 test. GGD will inform you about the time the quarantine will take. This is usually 10 days after the last day the one with Corona had no health-complaints anymore. Please inform your coach/team manager
 • Do you have Corona and no health complaints? Go in self isolation for at least 72 hours. Inform your coach/team manager.
 • Do you have Corona and health complaints? Go in self isolation. If you have for 24 hrs no health-complaints you can release yourself from self isolation (this is at least 7 days after the ‘start’ or 14 days after the ‘start’ when you have reduced resistance). Inform your coach/team manager
 • Sneeze in your elbow, use paper handkerchiefs

 Rules for ice hockey:

 • The above applicable base rules
 • If you get any (even mild) health complaints during training, go home
 • Only come to Amsterdam Tigers when you have training or a game
 • Avoid public transport, travel walking/by bike (preferably no car-sharing/no driving together; if together in a car, all wear a mouth mask)
 • Show up in almost full gear at the rink (NB there will be no locker rooms available to use before/after training and games; with an exception for U19 and our 1st team)
 • Shower at home; use toilet at home before leaving to the rink (NB no use of the showers after a game/training)
 • Do not show up earlier than 10-15 minutes before the training; gather at the designated spot (see enclosed the overview of Jaap Eden with walking routes and a schedule for dressing on the benches on the left or right site of the rink). Your card gives you access 30 minutes in advance
 • Wash your hands before and after your visit at the rink
 • No hand-shaking (a first-bump)
 • Follow the instructions of the trainer/coach, Amsterdam Tigers board members and staff of Jaap Eden
 • Follow the routes Left/Right of Jaap Eden. Stay on that side as well
 • Stay as team together, especially when there are more teams present in the building
 • Use your own training materials
 • Do not share your drink bottle and towels
 • After the training, leave asap Jaap Eden and go home

 Rules for the parents/guardians:

 • The above applicable base rules
 • The above mentioned rules for ice hockey
 • Do not bring your child to the rink when your child, one of your family at home has any health complaints
 • You are not allowed to watch the training, unless your child is 12 years or younger (you can arrange the access ticket via the site of Jaap Eden / stick to the routing rules, also sit on that side of stand/tribune)
 • Do follow the instructions of the trainer/coach, Amsterdam Tigers board members and staff of Jaap Eden
 • Make sure the drop-off and pick-up time is as short as possible
 • Do not show up earlier than 10-15 minutes before the start of the training
 • Clean the gear thoroughly at home
 • Inform the coach / team manager in case of Corona of the skater or someone at home. This may also be the Corona responsible in the Board. Privacy is important!

 Rules for the coaches/trainers/team managers:

 • The above applicable base rules
 • The above mentioned rules
 • Players up to 12 years old and a trainer/coach (when adult) do not have to keep the 1,5 meter distance
 • Players 13 up to 18 years old do not have to keep the 1,5 meter distance to one-another, but do have to keep 1,5 meter distance to the trainer/coach (when 18 years or older)
 • Players and coaches/trainers from 18 years and older do have to keep the 1,5 meter distance where possible
 • When a team change occurs between 2 trainings, make sure one team leaves the ice first (1,5 meter distance between the players when 18 year or older). The other team waits at a distance
 • Do not ‘punish’ a player for staying at home due to Corona
 • Encourage washing hands before and after the training
 • Maximum players on the ice is 30
 • You are allowed to send players away if they have any health symptoms/complaints
 • You are allowed to send players & parents away if they do not follow the Covid-19 rules, but first explain the issue to them
 • Observe the privacy rules when you are informed a skater or someone around him/her have Corona. Please inform the Board member in charge of Corona measures. If the skater has Corona, only disclose the name to this Board member (to take additional measures). Privacy is important!

Route/walking instruction of Jaap Eden:

 • There are posters in the hall (and on our site) on what hour and on which site of the ice you have gather/dress
 • During trainings we do not use the lockers (unless 1st team and U19) and showers are not to be used either
 • For left: turn left after the entrance and walk to the left side of the ice and use the benches on the long left side of the ice to dress
 • For right: turn right after the entrance and walk past the lockers and enter in the middle the right side of the ice (use the benches there to dress)
 • 1st team and U19: after the entrance go upstairs, walk to the back of the hall to take the stairs to go down to the lockers
 • For left: WC’s left are to be used (there is also a tap for water)
 • For right: WC’s in the lockers are to be used (there is also a tap for water)
 • Parents of children below 12 yr. Please stick to the rules and routing (also on the stand/tribune)
 • Right: dress room for women are lockers 1 + 2
 • Left: locker at the end of the left side, in the hall below the stand/tribune at the rear back
 • Para: lockerroom 4. Earlier access with card is arranged; also the emergency exit will be opened and the access to the ice is secured as well

 

Access to the hall:

No  entrance without a pass/card. The card gives access 30 minutes in advance of the training until 10 minutes after the start of the training.

For the members of our Para-team wider timeslot is arranged.

All members have a pass/card, including our regular volunteers (coaches, trainers, team managers, TC members, Board, etc.).

 

For games: in consultation with Jaap Eden the passes will give access one hour in advance (1st team 2 hours).

 

Did you lose your card/pas. You can order a new card at the site of Jaap Eden. Look for duplicate card (will cost money).

New members will receive a new pass/card after registration.

 

For a trial lesson at the school, please sign in at ijshockeyschool@amsteltijgers.nl

For other trial training visits, please email to secretariaat@amsteltijgers.nl

 

 

Rules for games:

 • No entrance without a pass/card. The card gives access 30 minutes in advance of the training until 10 minutes after the start of the training.
 • Try to keep distance, re-arrange the bench desk if possible
 • For the off-ice officials, please do wear a mask
 • Clean bench, penalty benches, door handles after the game
 • For the referee: please show up in uniform; use your own towel/bottle; keep distance; inform the bench with hand signs
 • ijshockeynederland.nl has provided us with new rules regarding the distance on the bench during games for the age above-18 yr. See in Dutch (above)
 • ijshockeynederland.nl has provided us with additional rules for the referees. We have added them to our site

For the Covid-19 rules we also refer to ijshockeynederland.nl, and our own site + of course the one of Jaap Eden (jaapeden.nl).

 

SkatingBetty / Toon

Due to the Corona measures, Toon will not be present in the hall. You can call or mail him (during working hours) to make an appointment or visit him in his shop in Badhoevedorp (Lorentzplein 42).

info@skatingbetty.nl

 

Games 1st team

We realize you Tigers would like to see the games of our 1st team. We are bound to many restrictions for having general public at a game. We have sold the season tickets to secure our 1st team can play at all this season (from a budget perspective). The tickets ensure that the club does not have to incur additional costs for our 1st team. These costs are paid by players (contributions), sponsors and season ticket holders. They bought these tickets under the condition that if there are no games at all that they would not receive a refund of their season ticket costs (they essentially become a sponsor). Of course we hope and expect with all measures that some visitors are allowed to see the home games of our 1st team and we will keep you updated on the possibility of seeing 1st team games.

 

Supporters of the visiting team can buy a ticket at Ticketpoint. With this ticket they can access via the head entrance. All visitors and supporters must be registered.

For the players of the visiting club we have 2 lockers (4+5).

 

Lockers for the other games  (not 1st team)

We are still in discussion with Jaap Eden how to organise this. Possibility is that we offer lockers to our visiting teams (and not our own).

Our goal is to prevent that coming and leaving skaters/public have to pass each other in the small space around the rink and the lockers. Besides that, the lockers are at one side of the rink. A challenge, to be continued.

 

Watching games of our other teams (not 1st team)

All visitors and supporters must be registered.

We are still in contact with Jaap Eden how to arrange this. To be continued.

Follow the rules, safe our season!

Stay safe and enjoy hockey.

Best regards,
Board Amsterdam Tigers