De Amstel Tijgers IJshockeyschool

Op de ijshockeyschool leren wij kinderen de eerste beginselen van het schaatsen en het spelen met stick en puck.

Kinderen vanaf drie jaar zijn welkom om het te komen proberen. We laten de allerkleinste vooral wennen aan het ijs om ze hier vertrouwd mee te maken.
Er zijn altijd voldoende trainers aanwezig om alle kinderen de nodige aandacht te geven en ze zo goed mogelijk te begeleiden. De kinderen worden op vaardigheid ingedeeld in verschillende groepen met voor de beginners een, een op een begeleiding. We horen natuurlijk wel graag van te voren wie er komt om met name voor de beginners voldoende begeleiding op het ijs te hebben.

Wanneer het op de ijshockeyschool goed gaat en er geschaatst, bochtjes gemaakt en geremd kan worden kunnen de jongere kinderen tot en met 9 jaar vrij makkelijk instromen in een van de U8 of U10 teams. Voor de oudere kinderen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het Tijgers Fun team en wanneer ze zich vervolgens voldoende ontwikkelen in te stromen in de oudere teams. Zo zijn er dit seizoen 10 spelers ingestroomd in een U17 team en diverse andere spelers bij U14 en U12 gaan meespelen.

Voor de meeste meisjes en jongens is ijshockey een heel geschikte sport om zowel mentaal als fysiek hun ontwikkeling te bevorderen. De combinatie van verschillende vaardigheden en de snelheid van het spel verbetert de aanmaak van spieren maar vooral ook de voorspoedige aanmaak van neurale verbindingen in de hersenen. Uiteindelijk willen we natuurlijk door onze sport gezonde en weerbare mannen en vrouwen met teamspirit, meer kans op maatschappelijk succes en goede sociale vaardigheden, de samenleving laten verrijken.

IJshockeyschool88
IJshockeyschoolAT081-e1410355989321-1440x803

Wij kunnen sporten dankzij: