Amsterdam Tigers IJshockeyschool

Op de ijshockeyschool leren kinderen de eerste beginselen van het schaatsen en het spelen met stick en puck.
Kinderen vanaf vier jaar zijn welkom om het te komen proberen. We laten de allerkleinsten vooral wennen aan het ijs om ze hier vertrouwd mee te maken. Er zijn altijd voldoende trainers aanwezig om alle kinderen de nodige aandacht te geven en ze zo goed mogelijk te begeleiden. De kinderen worden op vaardigheid ingedeeld in verschillende groepen met voor de beginners één op één begeleiding.

Wanneer het op de ijshockeyschool goed gaat en er geschaatst, bochtjes gemaakt en geremd kan worden, kunnen de jongere kinderen tot en met 9 jaar vrij makkelijk instromen in één van de U8 of U10 competitieteams. Voor de oudere kinderen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een home-league team en wanneer ze zich vervolgens voldoende ontwikkelen in te stromen in een competitieteam. Zo zijn er al vele spelers ingestroomd vanuit home-league teams naar een competitieteam.

Voor de meeste meisjes en jongens is ijshockey een heel geschikte sport om zich zowel mentaal als fysiek te ontwikkelen. Door de combinatie van verschillende vaardigheden en de snelheid van het spel wordt gewerkt aan spierkracht, concentratievermogen en teamspirit.

Wij kunnen sporten dankzij: