Revanche Amsterdam Tigers beloond met grote zege

03/12/2018

Vandaag werd de revanche wedstrijd gespeeld tegen Dordrecht Lions.
Door diverse blessures en 2 spelers die nog 1 wedstrijd geschorst waren konden we vandaag bouwen op “onze jongens” uit het toekomstteam.
Met Nijs Hille, Zebediah Mirekuah, Milo Boot, Rafi Ilksoy en Gleb Lavryshko konden we op volle oorlogssterkte aantreden.
Doordat het toekomstteam van Dordrecht moest spelen, waren er net 2 lijnen vanuit Dordt naar Amsterdam afgereisd.

De eerste periode startte met een snelle goal van Milo Boot met een assist van Nijs Hille (1-0) na 1.50 minuten spelen.
Door een straf aan Dordrecht zijde kon de Powerplay lijn van Amsterdam al snel de 2-0 laten optekenen.
Een mooi schot van Danilo Mathis, voorafgegaan door goed samenspel van Zebediah en Milo, belandde in het net achter de goalie.
Nog geen minuut later gevolgd door nummer 3. Mark Gasseling gaf een snelle pass op Rafi Ilksoy die, met een mooie move, de goalie deed duizelen.
Aan het eind van de eerste periode gevolgd door een solo actie van Bruno Oey (4-0).

Na een korte rustpauze, waarin de coach de spelers nog even wat extra uitleg gaf, kwamen de Tigers sterk uit de startblokken.
Door wederom een straf aan Dordrecht zijde, waardoor Dordrecht met 4 spelers op het ijs stond, kon Nijs Hille slalommend door de verdediging van Dordrecht breken (5-0).
Het aanvallende spel beviel de Tigers wel en door het goede opbouwen van Gleb Lavryshko en Boaz Hilberdink kon de supersnelle goed spelende Milo Boot de 6-0 aantekenen.
Het spel werd wat rommelig en ongecontroleerd. Hierdoor kregen we 2 onnodige straffen (cross checking en holding) waardoor Amsterdam maar met 3 man tegenover een overmacht van 5 Lions kwam te staan. De goalie van Amsterdam kon, ondanks diverse mooie reddingen, het tij niet keren en de Dordrecht Lions konden scoren 6-1.
De goalie van Dordrecht werd vervangen door de 2e goalie, die beter bestand was tegen de aanvallen van Amsterdam.
2 Minuten later kon Nijs Hille de puck, na goed voorbereidend werk van Jack Putman en Gleb Lavryshko, in het net prikken (7-1).

Na fruit en ijsthee, en het weer schoonvegen van het ijs door de zamboni, ging Dordrecht met vereende krachten op zoek naar nog een doelpunt.
Amsterdam speelde rommelig en diverse passes eindigden bij een Dordrecht stick in plaats van een Amsterdam stick. Ook werd er door beide teams fysieker gespeeld.
Ruim 5 minuten in de 3e periode kon Malachy Conghaile, na een assist van de zeer goed spelende Nijs Hille en Gleb Lavryshko, de 8-1 op het scorebord zetten.
Op de helft van deze periode kon Jack Putman schieten op de goalie, die na het geven van een rebound, de puck voor Bruno Oey klaarlegde waardoor hij een zeer mooi doelpunt in de kruising kon scoren (9-1). Amsterdam speelde de wedstrijd daarna op een rustiger tempo uit.
Deze revanche was er een met een gouden randje dankzij de spelers van het toekomstteam die het U19 team op sleeptouw namen.
Eendracht maakt macht!

Volgende week zaterdag (8 december)  om 17.00 uur spelen de Amsterdam Tigers de belangrijke thuiswedstrijd om plek nummer 2 in de nationale competitie tegen Tilburg Trappers.
Zet hem in je agenda en kom sfeer en spanning proeven bij deze wedstrijd waarbij je GRATIS dit treffen kunt bekijken!