Tegenslag Tijgers thuis tegen koploper

17/10/2016

In een volle Jaap Eden hal zat het de Amstel Tijgers zondagavond niet mee in het thuisgevecht tegen de koploper in bekerpoule B. Dit kwam onder andere door het vroegtijdige verlies van Donny van Musscher, die een gamepenalty kreeg in de eerste periode, en een onterecht afgekeurde goal aan het begin van de tweede periode. Zoetermeer nam de drie punten mee naar huis door met 2-4 van de Tijgers te winnen. Een halve finale plaats in de beker lijkt ver weg.

Sterke start Tijgers

Al na 73 seconden lag de puck achter de goalie van Zoetermeer. Deze wist in eerste instantie nog een Amsterdamse inzet te keren maar Daniel Lam tikte daarna de puck alsnog binnen: 1-0. Helaas voor de Tijgers bleek in het verdere verloop van de wedstrijd het vizier niet op scherp te staan. Amsterdam kreeg de meeste mogelijkheden maar Zoetermeer ging veel efficiënter met de kansen om. Halverwege de eerste periode kwam Panters op gelijke hoogte. Een verkeerde pass van Donny van Musscher belandde op de stick van Pascal van der Velde. Deze bedacht zich geen moment en liet goalie Danny van Rijswijk kansloos

Tijgers herpakken zich

Naarmate de periode vorderde, liepen de frustraties wat op. Donny van Musscher verloor zijn kalmte nadat er niet werd gefloten voor een overtreding. Van Musscher kreeg het daarna aan de stok met een Zoetermeer Panter. Zowel van Musscher als zijn tegenstander mochten met een game misconduct naar de kleedkamer. Heel even was dit een breekpunt in de wedstrijd maar de Tijgers herstelden zich knap Aan het begin van de tweede periode leek Amsterdam dan ook op voorsprong te komen. Echter de scheidsrechter zag dat Marcel Kars de puck met zijn schaats het doel in werkte. Even later was het raak voor Zoetermeer. Een uitbraak werd prima afgerond: 1-2.

Zoetermeer beslist de strijd

De derde goal van Zoetermeer in de minuut werd weer ingeleid door een foute pass aan Amsterdamse zijde. Een Zoetermeer aanvaller kreeg de puck en versloeg goalie Danny van Rijswijk met een lage schuiver. Een paar minuten later viel de beslissing. De Panters waren te behendig voor de Amsterdamse verdedigers en maakte de 1-4. Marcel Kars bepaalde in de 56e minuut de einstand op 2-4 door een pass van Jasper Jaspers. De goal werd in eerste instantie gegeven aan Donny van Musscher wat hem op de tribune alsnog deed juichen. Amstel Tijgers captain Tobias Kathan kreeg twee-en-halve minuut voor het einde van de wedstrijd een dubbele misconduct nadat hij zijn onvrede uitte over een niet gegeven straf bij referee den Ridder.

screen-shot-2016-10-17-at-11-16-35