U19 vindt zijn Waterloo in Dordrecht en verliest belangrijk duel

20/11/2018

Afgelopen zondag moesten de Amsterdam Tigers U19, met een klein team, omdat Amsterdam veel geblesseerden heeft (Freek, Ole, Jack, Boaz) afreizen naar Dordrecht.
Het gezegde “Hoe dichter bij Dordt, hoe gekker het wordt” werd helaas een veel uitgesproken tekst.

Toen de spelers tegenover elkaar stonden om elkaar, tikkend met de sticks, een goede wedstrijd te wensen bleek dat er 6 spelers met half vizier in de line-up van Dordrecht stonden.
Dit betekende dat er meerdere spelers bij Dordt meededen die minimaal 18 jaar oud waren want dan mag je van vizier wisselen.
Het leeftijdsverschil tussen deze spelers en de Amsterdam Tigers heeft de Tigers danig parten gespeeld.

Na 12 minuten hard werken van de Tigers werd, door het met de 2 “oudere” lijnen spelende Dordt, de score geopend.
De scheidsrechter zag een puck die op de lat van het goal afketste als een doelpunt. Ondanks protesten van de Amsterdam Tigers keurde de scheidsrechter het doelpunt toch toe.
Wat een oneerlijk gedag! Direct daarop volgde een aanval van de Dordtenaren die, ondanks het goede keep werk van de goalie, niet te stoppen was.

Met een 2-0 achterstand werd de 2e periode begonnen. Er werd door Dordrecht hard en fysiek gespeeld. Helaas werd Krijn hier de dupe van en moest met een blessure zelfs
de wedstrijd verlaten. In deze periode kon Dordrecht zelfs uitlopen naar 6-0. Het leeftijdsverschil, het positiespel en de vaak onnodige straffen aan Amsterdam zijde bepaalden deze wedstrijd.
Volgens de regels van de NIJB is dit allemaal mogelijk maar hierdoor ontstaat een bepaalde vorm van competitievervalsing. Vele toekomstteam spelers mogen “gewoon” met een team lager meespelen.

De arbitrage maakte nogal eens wat schoonheidsfoutjes waardoor de wedstrijd steeds grimmiger werd. Dit zorgde ervoor dat in de 3e periode diverse straffen over en weer gegeven werden.
Dordrecht ging weer met 4 lijnen spelen waardoor Amsterdam steeds beter in zijn spel kwam. Er volgden enkele mooie aanvallen maar, omdat dit vaak solo acties waren, ze eindigden tussen de goed verdedigende Dordtenaren. Door het harde werken van de Amsterdam spelers kon Dordrecht geen goal meer scoren. In de 59e minuut ontplofte de boel een beetje. Een speler van Dordrecht gaf bij de bench een open ice hit zonder dat er een puck in de buurt was, greep 1 Amsterdam Tiger bij zijn benen en lanceerde hem over de boarding in de bench. Dit was nog niet alles. Door het uitdagende gedrag werden vele Tigers zeer boos. Toen de gemoederen weer bedaard waren gaf het arbitrale trio toch wel erg dubieuze straffen. De speler van Amsterdam Tigers die over de boarding gelanceerd werd kreeg 25 minuten slashing. Hoe kan hij dit doen terwijl hij op de grond in de bench ligt? Nog een andere speler van Amsterdam kreeg 25 minuten voor slashing. De 20-jarige speler van Dordrecht die deze hele misere begonnen was kwam eraf  met een wel erg lage straf: 2+2 minuten (roughing en crosscheck). Vreemde gang van zaken! Ondanks de protesten van de teamleiding van Amsterdam bleven de straffen hetzelfde.

Zo vond Amsterdam Tigers U19 zijn Waterloo in Dordt. In de competitie zakten zij van een mooie 2e naar een 4e plaats.
Kom op Tigers, samen zijn jullie heel sterk!
Op naar volgende week waar de zware wedstrijd tegen de koploper in de competitie, Eindhoven Kemphanen, op het programma staat.