VOORUITKIJKEN OP HET NIEUWE SEIZOEN MET: JASPER JASPERS

15/08/2017

Interview met Jasper Jaspers

Jasper Jaspers

Jasper Jaspers, ook jij blijft. Hoe kijk jij uit naar het nieuwe seizoen?

“En als dat lukt, denk ik dat het een heel mooi jaar kan worden.”

 

Ik ben heel erg benieuwd. We hebben vorig seizoen een heel raar seizoen meegemaakt. Het leek er in het begin allemaal goed uit te zien, maar halverwege het seizoen ging het mis. Blessures, een coach die ziek was, toen geblesseerd en uiteindelijk opstapte, dus ik hoop dit jaar op een volledig seizoen waarbij het team compleet blijft en we voor dat ene doel kunnen gaan. En als dat lukt, denk ik dat het een heel mooi jaar kan worden.

 

Met Frank Versteeg hebben we een nieuwe coach aan het roer, wat weet jij al van Frank Versteeg?

 

“Ik verwacht wel veel van hem. Ik heb er zin in.”

 

Vroeger heb ik hem nog zien spelen, bij Utrecht en Amsterdam. Hij was echt een goede speler. Verder heb ik hem in Amsterdam training zien geven aan de jeugd. Vorig jaar was hij nog coach van onze onder 17 en die speelden heel goed ijshockey, dus ik verwacht wel veel van hem. Ik heb er zin in.

 

Je bent zelf een van de meer ervaren spelers in de verdediging in een op zich zeer jonge ploeg. Hoe is de verhouding in de kleedkamer?

 

“We zullen overal wel een team zijn.”

 

Ondanks alle verschillende type persoonlijkheden, denk ik dat wij wel een behoorlijk homogene groep hebben. Iedereen hoort erbij, we hebben geen jongens die buiten de boot vallen. Ik denk dat het een van onze sterkste eigenschappen is. Je kunt ons op een ijsbaan neerzetten of op een grasveld, we zullen overal wel een team zijn.

 

Wat moet er in het aankomende seizoen bij het team en bij jou gebeuren om het afgelopen seizoen te overtreffen?

 

“Ik wil gewoon resultaat halen dit jaar.”

 

We moeten constanter presteren, fit blijven, een coach die er altijd is. Bij elkaar blijven, ik denk dat dat het belangrijkste is.

Voor mijzelf vind ik dat moeilijk om te zeggen. Ik wil spelen, ik wil playoffs halen, voor mij persoonlijk maakt het echt niet uit waar ik speel, als ik mijn bijdrage aan het team maar kan leveren. Ik wil gewoon resultaat halen dit jaar. Vorig jaar dicht bij geweest. Ik denk als de coaching en fitheid 10% beter was geweest, dat het dan een heel ander verhaal was geweest.

 

Je werkt in de horeca, dat is vaak nachtwerk. Hoe is dat te combineren met top sport?

 

“Dat is de slechts mogelijke voorbereiding die je kan bedenken.”

 

Dat was de afgelopen twee seizoenen heel moeilijk. Je werkt s nachts en bent dan pas om zeven of acht uur ’s ochtends klaar en dan moet je naar de ijsbaan met vier á vijf uur slaap. Dat is de slechts mogelijke voorbereiding die je kan bedenken. Gelukkig is mijn werksituatie zo veranderd dat ik overdag zal werken dit seizoen. Ik heb dus geen conflict meer met trainingen en wedstrijden, wat voor mijn energie niveau een enorm verschil gaat spelen. Ik heb daarom ook echt extra zin in het seizoen, dat ik er voor het eerste weer echt bij ben.

 

Als laatste wil ik je vragen wat jij nog voor boodschap hebt aan de club en alle fans.

 

“Ik denk dat het voor de fans leuker wordt om dan te komen kijken.”

 

Ik denk dat er het aankomende seizoen hele spannende dingen gaan gebeuren, zowel op het ijs als daarnaast. Als organisatie gaan wij weer een stap verder zetten. We begonnen drie jaar geleden met niks. Gewoon een groep jongens die wilden ijshockeyen. Elk jaar is het weer een tandje beter geworden en ik denk dat het voor de fans leuker wordt om dan te komen kijken, omdat dit zich ook zal vertalen in ons spel en wil daarom ook iedereen uitnodigen om te komen kijken.