VOORUITKIJKEN OP HET NIEUWE SEIZOEN MET: JESPER PERSSON

21/07/2017

INTERVIEW MET JESPER PERSSON

Jesper Persson, blijf jij bij de Tijgers?

 

Ja natuurlijk blijf ik!

 

“De toekomst ziet er naar mijn menig erg rooskleurig uit!”

 

Hoe zie jij het nieuwe seizoen voor je met de nieuwe coach?

 

Het ziet er veelbelovend uit! Ik heb Frank (red. Versteeg) vorig jaar al een aantal keer gezien en gesproken in de Jaap Eden hal en ik heb een aantal trainingen van hem gehad in Utrecht tijdens de zomer trainingen. Hij lijkt mij goed passen bij de club en het team. Hij heeft de kennis en discipline die wij nodig hebben om vooruit te kunnen. De toekomst ziet er naar mijn menig erg rooskleurig uit!

 

Vorig jaar was jouw eerste seizoen in de BeNeLeague. Hoe is de BeNeLeague te vergelijken met de Zweedse division 2 (4e niveau)?

 

“Ik denk dat de top spelers van de teams hier beter zijn dan de beste spelers in de Division 2”

 

Het is vergelijkbaar en toch anders. Ik denk dat de top spelers van de teams hier beter zijn dan de beste spelers in de Division 2, maar tegelijkertijd is de diversiteit van vaardigheid in de teams hier groter dan in Zweden. Het verschil tussen de beste en minste speler hier is veel groter dan in Zweden.

 

Vorig jaar kwam jij halverwege het seizoen bij het wedstrijd team, dit jaar zit je vanaf het begin al bij het team. Hoe belangrijk is dat?

 

“Dit seizoen zal ik met meer vertrouwen starten.”

 

Dat scheelt enorm. Ten eerste vorig jaar had ik al meer dan een jaar geen competitie wedstrijd gespeeld toen ik er in kwam mede door wat administratieve moeilijkheden, dus duurde het even voor ik mijn vorm te pakken had en ik de chemie met mijn teamgenoten had. Nu ik er vanaf het begin bij zit, zal dat veel sneller gaan. Ten tweede voelde ik in het begin vorig jaar veel druk, aangezien we maar twee import spelers mogen hebben. Een van de imports werd vorig jaar terug gezet naar het toekomst team om ruimte te

maken voor mij. Dat zorgde ervoor dat er gelijk een grote druk om mijn schouder kwam te staan en dat ik dus direct prestaties moest leveren. Dit seizoen zal ik met meer vertrouwen starten. Ik weet meer over de league, wat werkt hier wel en wat werkt hier niet. Ik ken mijn teamgenoten dus ik weet ik waar zij mij willen hebben om aangespeeld te worden en hoe ik hen het beste aan kan spelen. Het gaat een groot voordeel voor mij zijn dat ik er vanaf het begin bij zal zitten.

 

Wat denk jij dat er mogelijk is met dit team in het aankomende BeNeLeague seizoen?

 

“We weten hoe we moeten spelen om van iedereen te kunnen winnen en als we dat doen, zijn we gevaarlijk!”

 

Vorig jaar hebben wij bewezen dat wij op een goeie dag iedereen kunnen verslaan, tegelijkertijd hebben wij ook laten zien dat als wij onze taken niet uitvoeren wij een makkelijke prooi kunnen zijn voor een minder team. Ons team heeft een enorm potentieel en ik denk dat de nieuwe coach dat er uit kan halen. We gaan de playoffs zeker halen en als we daar zijn is alles mogelijk. We weten hoe we moeten spelen om van iedereen te kunnen winnen en als we dat doen, zijn we gevaarlijk!

 

Zijn er nog dingen die jij kwijt wil aan de club en de fans?

 

“ik hoop dat jullie allemaal weer in grotere getalen aanwezig zullen zijn in het aankomende seizoen.”

 

Ik vind dat we een geweldige club hebben met een groep super fans. Wij hebben bewezen dat wij vele malen beter spelen als wij 100% steun krijgen van hen. Hoe voller de Jaap Eden hal zit, hoe meer wij in staat zijn het onderste uit de kan te halen. Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor hun geweldige steun in het afgelopen seizoen en ik hoop dat jullie allemaal weer in grotere getalen aanwezig zullen zijn in het aankomende seizoen. Dus neem een seizoenkaart en kom zo vaak als je kunt, om ons zo die extra steun in de rug te geven elke week de volle punten te pakken.