Vooruitkijken op het nieuwe seizoen met: Calvin Pohlman

14/07/2017

Interview met Calvin Pohlman

Wat zijn jou verwachtingen voor het aankomende seizoen?

 

“Natuurlijk ambiëren wij hoger op te komen. Helemaal nu we met Frank Versteeg een hele goeie coach binnen hebben.”

 

Ik verwacht op dezelfde voet door te gaan als vorig jaar. We maken een enorme groei door, niet alleen als organisatie, maar ook als team zijnde. Belangrijk is, dat we het team bij elkaar houden en hopelijk versterkt worden met een aantal aanvullingen. En op die voet eigenlijk verdergaan waar we vorig jaar geëindigd zijn. Dat was een 3e plek in Nederland en de kwartfinales van de BeNeLeague Playoffs. Dat zijn onze minimale doelstellingen en natuurlijk ambiëren wij hoger op te komen. Helemaal nu we met Frank Versteeg een hele goeie coach binnen hebben. We moeten niet meer naar achteren kijken en vooral naar voren blijven kijken. We moeten door blijven groeien, we hebben een goeie groep jongens en er zit kwaliteit in het team. Maar zoals je vorig jaar zag, we misten een stuurman aan wal en dat is gewoon enorm belangrijk en ik denk dat Frank (red. Versteeg) de juiste persoon is om die taak op zich te nemen. Dat misten we ook wel het afgelopen seizoen. Ondanks dat we het heel goed hebben gedaan onder Tobie (red. Kathan) en Josh (red. Prudden) vanaf januari. Maar het zal een groot verschil voor ons zijn dat we een trainer hebben die er elke training is en met ons het seizoen af maakt en ons naar de playoffs begeleid.

 

Welke stap moet jij individueel maken, om die doelstellingen te kunnen verwezenlijken?

 

“Ik zie het als een uitdaging om nog meer een leider te worden binnen het team.”

 

Ik denk dat ik al wel geruime tijd mee ga in de top van het Nederlandse ijshockey, eerste eredivisie en nu BeNeLeague, ik denk dat ik mijn ervaring in combinatie met mijn leiderschap skills moet ontwikkelen, zodat ik een goed voorbeeld kan zijn voor de jongere jongens. Ik zie het als een uitdaging om nog meer een leider te worden binnen het team. Een ander doel voor mij is op en top fit te zijn en te blijven zodat ik mijn steentje bij kan dragen in de wedstrijden en op de trainingen. Dat is denk ik mijn grootste uitdaging voor het aankomende seizoen.

 

Je noemt “fit zijn” als doelstelling. Dat was vorig jaar voor jou natuurlijk een enorm struikelblok met jouw langdurige blessure. Hoe is het voor jou om zo lang vanaf de zijkant toe te moeten kijken?

 

“In het begin kun je gewoon hele grote stappen maken.”

 

Dat is heel frustrerend, zoiets wil je als sporter natuurlijk nooit. Je wil altijd met je team mee doen en een aandeel zijn van het team. Dat heeft mij wel aan het denken gezet, want je kan niks doen en bent gewoon machteloos. Het was voor mij een moeilijke periode, gelukkig ben ik nog wel terug gekomen in het seizoen, maar ik had gehoopt veel eerder terug te kunnen zijn. Het was toch best wel heftig met zo’n breuk, uiteindelijk heb ik mij wel kunnen herpakken, maar ik heb de rest van het seizoen nooit echt het gevoel meer gehad op en top fit te zijn. Dat vond ik heel jammer, dus ik werk er nu hard aan om daar verandering in te brengen. 20 juli ga ik onder het mes voor een elleboogblessure waar ik ook al enige tijd last van heb. Er zitten twee losse botfragmenten die ze dan zullen verwijderen. De verwachting is, dat ik een week uit de roulatie ben daar door. Het is maar een kleine operatie, dus daarna ga ik volle bak aan de slag om fit te zijn voor het aankomende seizoen. Dat is ook heel belangrijk, want in het begin kun je gewoon hele grote stappen maken.

 

De laatste wedstrijd van het seizoen was de uitwedstrijd tegen Den Haag. Waar thuis nog een gigantische tik uitgedeeld werd door de wedstrijd te winnen, zat er tussen die twee wedstrijden een verschil van dag en nacht. Wat kan het team in de toekomst doen zoiets niet weer te laten gebeuren?

 

“Ik denk dat we onze borst nat kunnen maken wat de intensiteit in de trainingen betreft.”

 

Den Haag was bij ons thuis toch wel de betere ploeg in de eerste periode, maar onze Amsterdamse mentaliteit heeft dat omgebogen naar een overtime overwinning. Dat hadden we moeten gebruiken en zo ook fris weer te beginnen aan de 3e wedstrijd en dat hebben we niet gedaan. En daar zag je gewoon dat wij die fitheid mistten in die playoff serie. Den Haag was gewoon verser, zat er korter op, we misten gewoon de fitheid om daar tegen op tegen op te boksen. En dat is waar wij als team aan moeten werken. Ik ken onze nieuwe coach, Frank Versteeg en heb een aantal keer met hem gesproken en die hecht heel veel waarde aan een fitte ploeg, dus ik denk dat we onze borst nat kunnen maken wat de intensiteit in de trainingen betreft en dat zal ons helpen om door te groeien in deze competitie denk ik. Fitheid is enorm belangrijk.

 

Wat hoop jij van Frank Versteeg te kunnen leren?

 

“ik hoop dat hij die emotie kan overbrengen op het team, zodat wij door het vuur zullen gaan.”

 

Ik heb een aantal coaches gehad en ik denk dat Frank Versteeg een andere coach is qua intensiteit. Wat hij ons gaat bijleren is om altijd gefocust te zijn, gebrand te zijn en natuurlijk wil elke coach dat. Ik denk dat Frank Versteeg een hele geëmotioneerde en intensieve coach is en ik hoop dat hij die emotie kan overbrengen op het team, zodat wij door het vuur zullen gaan. Tactisch vind ik het moeilijk daar iets over te zeggen, want op dat vlak ken ik hem nog niet zo goed, dus heel moeilijk te zeggen wat ik op dat vlak van hem kan leren. Maar ik denk voornamelijk dat hij in staat is het team bij elkaar te houden, fit te houden en er voor wil gaan. Ik denk dat Frank dat over zou kunnen brengen op het team.

 

Wat wil jij zelf nog kwijt aan de club en de fans?

 

“We moeten niet alleen een team worden met de spelers en de staf, maar ook met de fans en zo als een sterk team de competitie gaan bevechten.”

 

Ik wil de mensen graag oproepen om meer betrokken te zijn bij deze prachtige sport en club om door te blijven groeien. Die mogelijkheden zijn er en daar hebben we iedereen voor nodig. Ik roep iedereen op om ons te ondersteunen en wij zullen hen dan ook ondersteunen in de hospitality maar ook in wat wij zullen laten zien op het ijs. We moeten niet alleen een team worden met de spelers en de staf, maar ook met de fans en zo als een sterk team de competitie gaan bevechten.