VOORUITKIJKEN OP HET NIEUWE SEIZOEN MET: TOBIAS KATHAN

12/07/2017

INTERVIEW MET TOBIAS KATHAN

“Ik blijf bij het team!”

 

Tobias Kathan, blijf jij bij het team?

 

Ja, ik blijf. Ik blijf bij het team. We hadden het afgelopen seizoen aardig wat hoogte en diepte punten. Ik hoop dat we voor het aankomende seizoen het plaatje compleet kunnen maken. We hebben een nieuwe coach en ik ben heel erg blij dat we Frank (red. Versteeg) aan boord hebben kunnen halen en ben nieuwsgierig naar wat dat gaat brengen.

 

Je hebt al een beetje kennis kunnen maken met Frank Versteeg tijdens de trainingen in Utrecht. Hoe was die ervaring?

 

“Samen hoog tempo en attractief hockey te spelen, dat is wat de spelers graag spelen en de fans graag zien.”

 

Hij heeft een duidelijk idee met hoe hij wil spelen, wat een goed teken is. Hij wil aanvallend spelen, vier lijnen gebruiken, een agressieve forecheck toepassen en dat gaat uitmonden in veeleisende trainingen. Ik verwacht een zeer hoge intensiteit op de training, ik kijk er naar uit iedereen er bij te betrekken. Samen hoog tempo en attractief hockey te spelen, dat is wat de spelers graag spelen en de fans graag zien.

 

Denk jij dat het team in staat is coach Versteeg zijn visie te verwezenlijken?

 

“Dan hebben wij op papier één van de betere teams in de BeNeLeague.”

 

Ja, dat denk ik wel. We hebben een hoop talentvolle spelers die allemaal weten hoe ze moeten ijshockeyen. We zijn momenteel nog dun bezaaid met verdedigers, maar hopelijk kunnen we nog één of twee jongens er bij halen om ons op dat vlak te helpen. Als wij iedereen in het team gebruiken, dan dan hebben wij op één van de betere teams in de BeNeLeague, Als wij onze sterke punten toepassen op het ijs en de tegenstander moe maken, dan zal het voor elke tegenstander moeilijk worden om ons te verslaan.

 

Zijn er dingen waar jij je op persoonlijk vlak in wilt verbeteren het aankomende seizoen?

 

“Ik zou zelf aanvallend wat meer betrokken willen zijn bij het spel”

 

Ja natuurlijk! Vorig jaar was een moeilijk jaar. We hadden veel wedstrijden vroeg in het seizoen, er waren veel blessures in het team, spelers die ondanks blessures door bleven spelen waaronder ik zelf. Dus waar ik echt naar uitkijk is het seizoen in betere vorm beginnen en daar ook aan blijven werken tijdens het seizoen. Ik denk dat we vorig seizoen echt wel onszelf vatbaar maakten voor blessures door de dubbele wedstrijden in de weekenden en dan vier of vijf jongens geblesseerd te hebben en dan zo veel te spelen. Ik zal samen met het team een hele goede conditie moeten ontwikkelen om de speelstijl van coach Versteeg vol te kunnen houden. Ik zou zelf aanvallend wat meer betrokken willen zijn bij het spel, ik denk dat ik daar toe in staat ben en is dus iets wat ik meer wil gaan proberen. Het is ook wat de coach wil, dat we met alle vijf op het ijs gaan aanvallen en ik denk ook dat het een goed idee is om zo te spelen.

 

Vorig jaar ondanks alle strubbelingen toch de 3e geworden bij de Final Four en de BeNe League Playoffs behaald. Wat moet het team doen om toch minstens zo ver te komen?

 

“Als wij gezond blijven zullen we tot mooie dingen in staat zijn.”

 

Ik denk dat vorig jaar gewoon een heel zwaar jaar was door de vele blessures en de coach die wij in het begin van het seizoen misten door ziekte en blessure en later het compleet wegvallen van de coach midden in het seizoen. Het was een zware beproeving, maar het bracht het team wel samen en dat geeft mij veel vertrouwen voor aankomend seizoen. Als wij gezond blijven zullen we tot mooie dingen in staat zijn. De kern van het team zal blijven en er zullen ongetwijfeld jonge jongens uit het toekomst team aan de deur komen kloppen. We zijn allemaal ervaren genoeg om te weten wat er voor nodig is om succesvol te zijn. En ondanks alle tumult van het afgelopen seizoen hebben we toch een knappe prestatie neergezet, waar ik veel vertrouwen uit put en het geloof heb dat we daar op kunnen bouwen in het komende seizoen.

 

Is er nog iets wat jij graag kwijt wil aan de club en de fans?

 

“Ik denk dat het de moeite waard is om naar ons te komen kijken en een groep jonge gasten in actie te zien en een succesvol jaar te zien.”

 

Ik denk dat we een mooi jaar tegemoet gaan met spannende en attractieve wedstrijden voor de fans, thuis in de Jaap Eden hal. Ik zou graag nog meer fans willen zien aansluiten komen die ook betrokken zijn bij die wedstrijden en ons 100% steunen. Ik denk dat het, met de visie van de coach in het achterhoofd, de moeite waard is om naar ons te komen kijken en een groep jonge gasten in actie te zien en een succesvol jaar te zien.